Версія для друку
П'ятниця, 17 березня 2023 12:32

Порядок відбору і переваги служби у бригадах «Гвардії наступу»

В області триває набір в штурмові бригади, які звільнятимуть окуповані території України, включно з Кримом. Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко розповів, як відбувається відбір і які переваги служби у бригадах.

«Наразі більше тисячі волинян звернулися до ЦНАПів області щодо вступу в підрозділи «Гвардії наступу». Процедура передбачає окрім заповнення анкети та подання документів – проходження медогляду, тестування, спілкування з психологами та з комісією, яка приймає рішення чи підходить кандидат на службу чи ні», – зазначив очільник області у своєму телеграм-каналі.

Рекрутерів, які пройшли кількаетапний відбір, далі відправляють на навчання на декілька тижнів. До прикладу, перша група волинських поліцейських бригади «Лють» завершили вишкіл і готові до бойового злагодження з іншими підрозділами.

Важливо, що усім, хто долучається до «Гвардії наступу» передбачені такі самі пільги і гарантії, як військовослужбовцям ЗСУ.

Зокрема це:

  • стабільна заробітна плата з додатковими винагородами;
  • безоплатна меддопомога, страхування та інші соціальні гарантії;
  • можливість отримати вищу освіту у військових вишах під час служби – безкоштовно або пільгово;
  • щорічна відпустка, тривалість якої зростає зі збільшенням вислуги років;
  • окрім загального страхового стажу, служба зараховується до стажу державної служби;
  • право на пенсію після 25 років календарної служби, зокрема й за змішаним з цивільним стажем;
  • та головне – утилізація російських окупантів.

Насамперед кандидат повинен мати мотивацію захищати Україну, бажання вибити ворога з нашої території та вік від 18-ти до 55-ти років.

Слід зазначити, що добровольці можуть вступити до бригад: «Лють», «Азов», «Буревій», «Кара-Даг», «Сталевий кордон», «Червона калина», «Рубіж» чи «Спартан». Долучитися можна звернувшись до одного зі ЦНАПів області, або заповнивши анкету на сайті storm.mvs.gov.ua 

Телефон для довідок:0 800 10 00 20.

Час повертати своє!

Переглядів 336