Версія для друку
П'ятниця, 11 листопада 2022 09:48

Працюємо для дітей

20 листопада в Україні відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини. Україна ратифікувала названу Конвенцію ще у вересні 1991 р. З цією метою, щорічно у районі проходять відповідні заходи із захисту прав дітей.

Цього року відповідно до плану заходів, затвердженого заступником голови Луцької райдержадміністрації Аллою Ганіч та за сприяння голови Луцької райдержадміністрації Анатолія Костика, заплановано ряд виїздів у територіальні громади району.

9 листопада працівниками служби у справах дітейЛуцької районної державної адміністрації спільно із Доросинівським сільським головою, начальниками служб у справах дітей Доросинівської та Копачівської сільських громад відвідано сім’ї, де виховуються діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають в складних життєвих обставинах або проживають у прийомних сім’ях.

В ході проведення обстежень, порушень не виявлено. Роз’яснено про створенння належних умовдля проживання, виховання і розвитку дітей. Прийомним батькам надано рекомендації щодо якісного виконання покладених на них обов’язків по вихованню дітей. Метою рейду сталовирішення проблем дітей, обговорення їх становища та забезпечення дотримання прав.

Обговорювались актуальні питання соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавленихбатьківського піклування, розвитку сімейних форм виховання, зменшення числа дітей, які перебуваютьу складних життєвих обставинах.

                                                            Служба у справах дітей  райдержадміністрації

Переглядів 521