Версія для друку
Четвер, 19 травня 2022 15:30

Мінцифра разом з партнерами запускає курс про онлайн-аукціони: як купити або продати майно

Новий освітній серіал про онлайн-аукціони, розроблений ДП «Прозорро.Продажі» для платформи Дія.Цифрова освіта за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», допоможе швидко, ефективно та із залученням максимальної кількості покупців надавати майно в оренду, продавати або відчужувати його. 

«Навіть у воєнний час ми продовжуємо працювати над розвитком цифрової грамотності громадян, адже це важливо для відновлення та побудови цифрової економіки України. Разом з нашими партнерами на платформі Дія.Цифрова освіта сьогодні ми презентуємо освітній серіал про онлайн-аукціони, який буде корисним, як для держслужбовців, органів місцевого самоврядування, так і для представників бізнесу та громад. Пройшовши цей курс, після скасування воєнного стану кожен буде відразу ознайомлений із веденням діяльності і активно залучатися до роботи з відновлення України», — підкреслила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції. 

Усе державне та комунальне майно можна придбати чи орендувати тільки на онлайн-аукціонах «Прозорро.Продажі». Ринкова ціна, безпечні торги та неможливість втручання в їхній перебіг — те, що викликає довіру до системи й держпідприємства загалом. 

«Активна економіка та наповнення бюджетів сьогодні допомагають нам наближати перемогу та починати роботу над відновленням країни. Одним зі способів залучення коштів до бюджетів є онлайн-аукціони, які дозволяють державі та громадам ефективно управляти своїм майном, а покупцям та орендарям — швидко отримати приміщення для бізнесу за вигідними цінами. Переконаний, що цей онлайн-курс допоможе розібратися з усіма особливостями аукціонів та ефективно використовувати цей інструмент», — зазначив директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев. 

Про що ви дізнаєтеся на курсі:

  • принципи роботи системи аукціонів
  • які є види аукціонів
  • що таке електронний майданчик та як його вибрати
  • як правильно описувати лоти, щоб знаходити клієнтів
  • оголошувати аукціон та брати участь
  • про особливості аукціонів із приватизації та відчуження
  • як проводити електронні земельні торги

«Програма «U-LEAD з Європою» послідовно докладає зусиль для посилення спроможності громад, зокрема в частині ефективного управління власними ресурсами. Навчальний курс прозорого здійснення оренди та продажу державного та комунального майна через «Прозорро.Продажі» допоможе суттєвого підвищити ефективність управління майном громад. Саме тому ми раді співпрацювати у створенні даного курсу», — Сорен Гербст, керівник Відділу підтримки багаторівневої системи управління, Програма «U-LEAD з Європою».

Повний освітній серіал про принципи роботи онлайн-аукціонів містить 48 серій і 10 модулів. Наприкінці курсу кожен отримає сертифікат, що засвідчує успішне проходження базового курсу з цифрової грамотності обсягом 0.1 кредита ЄКТС. 

Модуль 1:

Під час навчання на першому модулі ви дізнаєтеся, що таке електронна торгова система «Прозорро.Продажі» та для чого вона потрібна державі й суспільству. Напрями ринків та на яких засадничих принципах ґрунтується реформа.

Спікери Модуля 1:

Олексій Соболев, СЕО «Прозорро.Продажі», президент спільноти фінансових аналітиків CFA Society Ukraine

Олександр Лихотоп, заступник керівника проєктного офісу, ДП «Прозорро.Продажі»

Модуль 2:

Другий модуль навчання містить інформацію про англійські та голландські аукціони в системі та як ними користуватися. У чому різниця між ними та який вибрати. Отримаєте можливість практичного навчання на тренажерних аукціонах: як працюють англійські та голландські аукціони на прикладі тестової сторінки. Також відбудеться знайомство з модулем аналітики ВІ: як користуватися публічним модулем аналітики bi.prozorro.sale.

Спікери Модуля 2:

Дарина Марчак, перша заступниця директора «Прозорро.Продажі»

Олександр Акуленко, керівник відділу управління продуктами «Прозорро.Продажі». Володимир Галушко, провідний аналітик «Прозорро.Продажі»

Перші два модулі вже доступні за посиланням: https://bit.ly/3sJ2Iy2 

Переглядів 389