Версія для друку
Четвер, 19 травня 2022 13:05

Шановні краяни!

Щороку в третій четвер травня міжнародна спільнота святкує День вишиванки — свято, яке нагадує українцям усього світу про споконвічні українські народні традиції створення та носіння етнічного вишитого  одягу.

Уже 16 рік поспіль українці, незалежно від їх політичних чи релігійних поглядів, одягають вишиту сорочку, щоб підкреслити свою приналежність до української спільноти, повагу до неї, шану до її історії, культури і мистецтва.

Українська вишита сорочка - це не просто елемент гардеробу, - це елемент національного строю та один із символів України, у ній зашифрована сакральна символіка, яка зберігає історію нашого народу, його ідентичність. У трагічній боротьбі українського народу за незалежність вишиванка зберегла свою загальнонародність та стала кодом нації, символом української нескореності та  свободи.

Впродовж усієї історії України вишита сорочка була, є і буде потужним оберегом для кожного, хто її носить. Як колись для козаків, так і тепер для наших бійців вишиванка є символом роду, у який вони з гордістю вбираються як і їхні пращури, що так само боролися за волю українського народу від ворожої навали. Допоки українські жінки вишиватимуть сорочки, вкладаючи в них свою душу, а українські воїни одягатимуть їх — Україна непереможна!

У День вишиванки хочу побажати миру і віри в ПЕРЕМОГУ. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та розбудовувати її. Пам'ятаймо, що ми – УКРАЇНЦІ, і ми зможемо все!

Начальник Луцької районної військової адміністрації

Володимир Кец

Переглядів 370