Версія для друку
Четвер, 02 листопада 2023 11:56

Мінсоцполітики посилить співпрацю з Радою Європи в стратегічних напрямках соціальної сфери

Міністерство соціальної політики є бенефіціаром проекту Ради Європи “Посилення соціального захисту в Україні”, який спрямований на те, щоб вразливі групи, зокрема населення, яке постраждало від війни, мали підвищений рівень соціальних прав та соціального захисту.

Ключові сфери співпраці в межах проекту Міністр соціальної політики Оксана Жолнович обговорила під час зустрічі з Головою Офісу Ради Європи в Україні Мачеєм Янчаком. На зустрічі були присутні заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ірина Постоловська, керівник патронатної служби Відділу забезпечення Юлія Кокоячук, а також керівник проекту Ради Європи “Посилення соціального захисту в Україні” Сюзанна Мнацаканян та спеціаліст цього проекту Ірина Остапа. 

“Усі проекти, в яких нас підтримує Рада Європи, є для нас стратегічними. Вони не просто технічні, а змінюють філософію суспільних відносин. Це, зокрема, докорінне переформатування підходу до працевлаштування людей з інвалідністю. Другий наш складний виклик - підготовка нового Соціального кодексу, що потребує детальної та виваженої роботи”, - наголосила Оксана Жолнович. 

Серед інших стратегічних напрямків роботи Міністерства соціально політики очільниця відомства назвала такі:

  • зміна підходів до пенсійної системи;
  • підтримка родин в складних життєвих обставинах;
  • розвиток нових соціальних послуг, серед  яких психосоціальна підтримка, соціальне відновлення родин ветеранів, послуги для людей з інвалідністю та постраждалих від насильства;
  • формування національного закупівельника соціальних послуг, механізмів закупівлі та стандартів надання послуг;
  • розширення ринку соціальної сфери та залучення громадського сектору;
  • розвиток сімейних форм виховання та посилення захисту прав дітей, деінституалізація;
  • підтримка людей літнього віку та людей з інвалідністю, включення їх у ринок праці.
Переглядів 1848